Odgovorno poslovanje
7

Radnik prvi premijerligaš koji je ispunio sve uslove za licencu za Premijer ligu i Evropu

Klix.ba
Foto: FK Radnik
Foto: FK Radnik
Zahvaljujući odgovornom poslovanju i visokom stepenu posvećenosti obavezama od predsjednika do ekonoma zaposlenog u klubu, FK Radnik je među prvima uspio ispuniti sve kriterijume koji su potrebni za dobijanje licence za takmičenje u Premijer ligi, ali i u UEFA takmičenjima.

"Veliki broj klubova u BiH najveće probleme ima sa ispunjavanjem finansijskih obaveza prema drugim klubovima, igračima i stručnom osoblju zaposlenom u klubu, jer u slučaju postojanja duga prema njima na dan 31. decembar 2016. godine klub ne može dobiti licencu za takmičenje.

Ovo na Gradskom stadionu nije slučaj, jer je od NSBIH ovlaštena revizorska kuća utvrdila da Radnik po ovom osnovu nema dugovanja.

Ovom prilikom moramo istaći i činjenicu da je UEFA početkom godine prekinula svoj monitoring nad Radnikom kao učesnikom evropskih takmičenja, jer se tokom šestomjesečnog praćenja rada uvjerila u visok kvalitet i transparentnost poslovanja našeg kluba.

Sada još ostaje da se naši igrači na terenu izbore za nastup u kvalifikacijama za UEFA Ligu Evrope.

Na kraju, neophodno je naglasiti da Radniku i Bijeljini ostaje da se riješi pitanje reflektora na Gradskom stadionu, bez kojih neće biti moguće zadovoljiti infrastrukturne kriterijume za dobijanje licence za takmičenje u sezoni 2018/19 i na čijoj izgradnji je već sada potrebno ozbiljno raditi", navodi se u saopštenju bijeljinskog kluba.