Drama u Trnavi
133

Radnik nakon penala ispao od Spartaka iz Evropske lige

E. B.
Foto: FK Radnik Bijeljina
Foto: FK Radnik Bijeljina
Nogometaši Radnika su ispali od slovačkog Spartaka iz Evropske lige. Radnik je napravio senzaciju u prvom meču kada je u Banjoj Luci slavio rezultatom 2:0, no Spartak je u Trnavi slavio identičnim rezultatom i potom nakon boljeg izvođenja penala prošao dalje.

Spartak je od prve minute susreta u Trnavi krenuo veoma ofanzivno i bosanskohercegovački predstavnik se konstantno branio.

Već u 10. minuti Dalibor Kozić je matiran kada je lijepu akciju iz peterca u pogodak pretvorio Alex Sobczyk.

Spartak je nastavio sa napadima, prilike su se redale jedna za drugom, ali je Kozić fenomenalno branio i spašavao svoju mrežu, a dva puta saveznik mu je bila i prečka.

ipak, briljantnu partiju Kozić je upropastio u 87. minuti. Lucas Lovat je ubacio loptu sa lijeve strane, Kozić je pogrešno procijenio let lopte i promašio je, a Kristian Mihalek je glavom pospremio u prazan gol za 2:0, te je susret otišao u produžetke.

U produžecima u kojima je štoper domaće ekipe Bogdan Mitrea dobio crveni karton nije bilo pogodaka, te je susret odlučen penalima.

Jovan Motika, Miloš Plavšić i Nikola Popara nisu uspjeli pogoditi sa bijele tačke, te je Spartak slavio nakon penala rezultatom 3:2 i prošao dalje.

Bugarska ekipa Lokomotiv Plovdiv će biti protivnik Spartaku u drugom pretkolu Evropske lige.