Premijer liga BiH
0

Radnik i Leotar slavili, Travnik i GOŠK bez golova

Piše: M. B.
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U okviru 13. kola Premijer lige BiH danas su s početkom u 13 sati odigrane tri utakmice. Slavili su Radnik i Leotar, dok su Travnik i GOŠK odigrali bez golova.

FK Radnik - FK Gradina 1:0

Nogometaši Radnika slavili su danas protiv Gradine u Bijeljini. Odlučujući gol postignut je u 14. minuti kada je Ostojić centrirao i zadrmao protiviničku mrežu. Rezultat je do kraja utakmice ostao 1:0.

NK Zvijezda - FK Leotar 0:1

Ekipa Leotara bila je bolja od Zvijezde u Gradačcu. Gol je postignut u 21. minuti kada je Đerić proslijedio loptu Radivojeviću koji šutira i postiže gol.

U drugom poluvremenu Zvijezda je imala tri stopostotne prilike. Vehabović u 59. minuti izašao sam pred golmana, zatim je Halilović imao idealnu priliku, a u 70. Savić i Vehabović se nisu najbolje snašli.

No u 72. minuti Zvijezda ostaje bez jednog igrača. Halilović je dobio crveni karton. Rezultat je ostao nepromijenjen i Leotar je slavio.

NK Travnik - NK GOŠK 0:0

Na stadionu Pirot u Travniku odigrana je vrlo zanimljiva utakmica između Travnika i GOŠKa. Prvo poluvrijeme obilježio je crveni karton za Lihovca koji je laktom u glavu udario Ramovića koji je ostao ležati na zemlji. No Travnik je i s igračem manje pokazao daleko bolju igru u prvom poluvremenu. U 56. minuti sviran je penal za Travnik, ali Redžepi šutira pored gola. Travnik i GOŠK su imali nekoliko prilika, ali utakmica je završena bez postignutih golova.