Premijer liga BiH
3

Radnik dočekuje Krupu u borbi za četvrto mjesto

Piše: Edin Isanović
Utakmica 7. kola Lige za prvaka između Radnika i Krupe igra se danas u Bijeljini. Oba kluba bore se za četvrto mjesto koje ,u slučaju da Sarajevo osvoji Kup BiH, osigurava učešće u Evropi. Izabranici Nebojše Miloševića pokušat će doći do prve pobjede u doigravanju.

U dosadašnjih šest mečeva upisali su dva remija i četiri vezana poraza. U prošlom kolu Radnik je na svom terenu deklasiran od Sarajeva rezultatom 3:0. Stoga će domaći dati sve od sebe kako bi popravili dojam.

S druge strane, gosti imaju visoke ambicije u Semberiji. Strateg Krupe Slobodan Starčević s optimizmom očekuje okršaj s Radnikom.

''U Bijeljinu idemo kompletni, svi fudbaleri su nam na raspolaganju i imamo sve uslove da razmišljamo o tome da ostvarimo dobar rezultat. Za nas bi to bio i neriješen ishod ali, ako bi nam se, eventualno, ukazala prilika, zašto da se kući ne vratimo i sa punim plijenom", istakao je šef stručnog štaba Krupe Starčević.

Krupljani se nalaze u odličnoj formi, u posljednja tri meča pokazali su da imaju i snagu i zrelost za visoke domete, dok su Bijeljinci u seriji od četiri uzastopna poraza i ovaj duel im je posljednja šansa da ostanu u borbi za izlazak na međunarodnu scenu.

Utakmica Radnik – Krupa počinje u 17:00 sati uz direktan prijenos na Arena Sport 1.

Rezultati utakmica odigranih u petak i subotu: Sarajevo – Sloboda 1:0, Željezničar – Zrinjski 2:1 – Liga za prvaka. Vitez – Čelik 0:2, Mladost DK – Široki Brijeg 1:0, Metalleghe – Olimpic 1:1 -Liga za opstanak.