Iako su vodili 2:0
112

Radnički ispustio pobjedu protiv Partizana i četvrto mjesto, evo šta to znači za Dudića i njegov tim

H. H.
Radnički je propustio veliku šansu da savlada Partizan (Foto: FK Radnički Kragujevac)
Radnički je propustio veliku šansu da savlada Partizan (Foto: FK Radnički Kragujevac)
Nogometaši Radničkog iz Kragujevca remizirali su kao gosti s Partizanom rezultatom 2:2 u posljednjem 37. kolu srbijanske Superlige i ostali su bez četvrtog mjesta na tabeli.
Kragujevčanima je bila potrebna pobjeda protiv Partizana, ali do nje nisu došli i Vojvodina koja je savladala Mladost 1:0 prestigla ih je na tabeli.

Iako su još ranije izborili plasman u Evropu, ovaj susret je bio veoma važan za izabranike Feđe Dudića, jer četvrtim mjestom evropsku avanturu krenulii bi od drugog kola kvaliikacija Evropske lige, što automatski znači da bi startni minimum bila treća runda Konferencijske lige.

Radnički bi u drugom kolu kvalifikacija Evropske lige igrao s nekim od jačih timova, a ukoliko ispadnu, što je bilo realno za očekivati, u trećoj rundi Konferencijske lige dobili bi rivala po mjeri i mogli se nadati dodatnom uspjehu.

Ipak, ovako će startovati od drugog kola kvalifikacija Konferencijske lige i imat će daleko manje šanse za uspjeh.

Što se tiče same utakmice, Radnički je poveo 2:0 golovima Vidosavljevića u 4. i Aleksića u 71. minuti i činilo se da su završili posao.

No, Partizan se nije predavao, pa je Nikolić u 75. minuti smanjio, a osam minuta prije kraja Trifunović je postavio konačnih 2:2.

Bilo kako bilo, Radnički slavi plasman u Evropu. Kako je najavljeno, nakon utakmice protiv Partizana u Kragujevcu će biti upriličena velika proslava s bikom na ražnju.

Planirano je da se oko 22 sata i 30 minuta slavlju priključe igrači i članovi stručnog štaba predvođeni Feđom Dudićem, koji su Radnički odveli do historijskog uspjeha i plasmana na evropsku scenu.

Tabela: