Nova kupovina Saudijaca
89

"Rađa" se novi najbogatiji klub na svijetu: S budžetom 200 miliona eura dovode Zidanea

H. H.
Zidane je deklasirani navijač Marseillea (Foto: Twitter)
Zidane je deklasirani navijač Marseillea (Foto: Twitter)
Saudijski fond za javna ulaganja, koji također posjeduje i Newcastle, početkom sljedeće godine bi trebao kupiti Marseille, a u tom slučaju na klupu bivšeg prvaka Evrope sjeo bi Zinedine Zidane.

Novac saudijske grupe je praktično neograničen, zbog čega je Newcastle dobio nadimak "najbogatiji klub na svijetu", a to se vidjelo i PO rezultatima ekipe iz Engleske, koja je odmah izborila plasman u Ligu prvaka.

Francuski Canal+ objavio je da će Frank McCourt, sadašnji vlasnik Marseillea zaključiti posao sa Saudijcima, a zvanični transfer kluba u Fond za javna ulaganja Saudijske Arabije biće obavljen u januaru.

Iznos za koji bi se Marseille prodao iznosit će oko 400 miliona eura. Ako se sve realizuje, u Ligue 1 svjedočili bismo arapskom "derbiju" s PSG-om, klubom u vlasništvu konzorcija iz Katara.

Saudijci bi po preuzimanju Marseillea počeli da prave plan sa sportske tačke gledišta, a sve bi se vrtilo oko Zinedina Zidanea, koji je navodno još ranije pristao da preuzme Marseille klub bude prodat Arapima.

Trener koji je ispisao historiju Real Madrida očekuje se u Marseilleu od januara, a Saudijci su mu obećali transfer budžet od 200 miliona eura.

Marseille je trenutno 9. u šampionatu i nakon deset mečeva osvojio je 13 bodova, a trenira ga legendarni Italijan Gennaro Gattuso.

Zidane je kao trener Real Madrida osvojio tri trofeja Lige prvaka, dvije LA Lige, dva Svjetska klupska prvenstva, dva UEFA Superkupa i dva Superkupa Španije.

Posljednji put trenirao je Real Madrid prije dvije godine.