Nogomet
0

Racija na Velodromeu zbog Riberyja

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Prema pisanju pariškoga sportskog dnevnika L'Equipea, francuska je policija u ponedjeljak upala u prostorije marsejskoga nogometnog kluba Olympiquea te zaplijenila nekoliko dokumenata...

Razlog raciji transfer je Francka Riberyja iz Galatasaraya u Marseille 2005. godine. Zaplijenjeni se dokumenti i odnose na isti prelazak danas najboljega francuskog nogometaša.

Lokalni je ured državnog odvjetnika pokrenuo istragu prošle godine nakon što je bivši Riberyjev menadžer Bruno Heiderscheid podnio tužbu protiv nogometaša i kluba zbog navodnih nepravilnosti u transferu, a u kojima je, naravno, on ostao oštećena stranka.

Ribery je istanbulski klub napustio u maju 2005. godine nakon što mu nisu isplaćene četiri mjesečne plaće. Potom je otakazao Heiderscheidu taman pred potpisivanje ugovora s Marseilleom predavši punomoć Alainu Migliacciju i Jean-Pierreu Bernesu.

Na postupak Riberyja najprije se žalio Galatasaray tražeći deset miliona eura odštete zbog nogometaševa raskida važećeg ugovora. No, Međunarodni je sportski sud (CAS) presudio u korist Riberyja.

Uz pripadnike policije klupskim su prostorijama pročešljali i porezni inspektori.