Stigli odgovori
17

Rabiot podigao veliku prašinu: Deschamps nije sretan, igrač je sankcionisao sam sebe

Klix.ba
Adrien Rabiot (Foto: EPA-EFE)
Adrien Rabiot (Foto: EPA-EFE)
Selektor reprezentacije Francuske Didier Deschamps izjavio je da se iznenadio zbog odluke Adriena Rabiota da pošalje e-mail u kojem je saopćio da ne želi biti na rezervnom spisku za Svjetsko prvenstvo.

On je kazao da je mail došao na njegovu adresu, a ne na adresu Nogometnog saveza Francuske, te da je odmah pozvao Rabiota koji mu se nije javio.

"Mail je stigao u ponedjeljak poslijepodne. Pročitao sam šta piše u njemu i pokušao sam ga nazvati. Nije se javio i onda sam mu poslao SMS da mi potvrdio da je on taj koji je poslao taj mail. Nije mi odgovorio i onda sam tražio od administratora da to istraže. Otkrio sam i predsjedniku Saveza kakav mail sam dobio. Nije istina da je njima poslao mail, nego je mail došao samo na moju adresu", rekao je Deschamps, koji je potom dodao:

"Naravno da sam bio iznenađen. Razumijem da je igrač razočaran u ovakvim situacijama, ali da onda uradite nešto takvo mi nikako nije jasno. Govorimo o mladim igračima koji su već tu oko reprezentacije neko vrijeme, a on je sada isključio sam sebe. Siguran sam da je napravio veliku grešku jer moraš biti profesionalac u svim situacijama. Nisam sretan ovim što se desilo, ali neću oko toga praviti nauku više. Znam da ne mogu računati na njega jer odbija da bude rezervista i prati program prema kojem bi mogao biti pozvan naknadno. To je njegova odluka", završio je selektor Francuske.

Svoje mišljenje o kompletnoj situaciji dao je i predsjednik Nogometnog saveza Francuske Noel Le Graet koji je kazao da je Rabiot sam sebe kaznio i sankcionisao.

"Adrien Rabiot je vrhunski igrač i ljubazan momak koji se uvijek fino ponašao u nacionalnim selekcijama, pa tako i u mlađim kategorijama u kojima se i razvijao. Njegova reakcija je zbog toga veoma iznenađujuća. Njegovo razočarenje nije trebalo dovesti do toga da se odrekne reprezentacije i ne bude na usluzi Francuskoj. Budući da je on ipak dio tima Francuske, među 30 najboljih igrača, to je velika privilegija i velika stvar za njegovu karijeru. Adrien je napravio lošu odluku. Kaznio je i sankcionisao sam sebe", kazao je predsjednik Nogometnog saveza Francuske Noel Le Graet.