Prvi susret na terenu od oktobra
0

QPR očekuje da Ferdinand pruži ruku Terryju

Totalsport
John Terry (Foto: AFP)
John Terry (Foto: AFP)
Ovoga vikenda prvi put će se ponovo susresti igrači Queens Park Rangersa i Chelseaja, Anton Ferdinand i John Terry koji su pod istragom zbog navodnog Terryjevog rasizma.

U utakmici FA Cupa na Loftus Roadu snage će odmjeriti QPR i Chelsea, a na otoku se svi već pitaju kako će izgledati rukovanje Ferdinanda i Terryja. Naime, ovo će biti njihov prvi susret na terenu od spornog događaja iz oktobra prošle godine kada je QPR pobijedio Chelsea 1-0, a igrač Rangersa Anton Ferdinand nakon susreta je optužio kapitena ekipe sa Stamford Bridge da ga je vrijeđao na rasnoj osnovi.

Iz kluba s Loftus Roada su poručili kako žele smiriti tenzije, te preporučuju Ferdinandu da se rukuje s Terryjem na početku dvoboja, ali dodaju da će razumjeti ako on to odbije.

S druge strane, ako Ferdinand ne posluša savjet klupske uprave Terryju to neće biti prvi slučaj da mu protivnički igrač odbija pružiti ruku. U februaru 2010. godine njegov bivši saigrač iz Chelseaja i reprezentacije Wayne Bridge odbio je rukovanje jer je u javnost procurila informacija o vezi koju je Terry imao s tadašnjom Bridgeovom djevojkom.

Uz napetosti na terenu u Engleskom nogometnom savezu (FA) procijenili su da postoji i mogućnost problema na tribinama, pa je za tu utakmicu angažiran dodatni broj policajaca i zaštitara.