Bivši saigrači
3

Puyol zbog Messija provocirao navijače Reala, predviđa mu još godina vrhunskog igranja

K. H.
Puyol i Messi na treningu Barcelone 2009. godine (Foto: EPA-EFE)
Puyol i Messi na treningu Barcelone 2009. godine (Foto: EPA-EFE)
Nekadašnji kapiten Barcelone Carles Puyol kaže da će se u budućnosti teško pojaviti nogometaš kao Lionel Messi te je biranim riječima govorio o svom bivšem saigraču i jednom od najboljih nogometaša svih vremena.

Puyol se iz Barcelone povukao 2014. godine nakon 593 nastupa za ovaj španski klub i 100 za reprezentaciju, a s Messijem je igrao zajedno osam sezona i osvojili su, u nogometnom žargonu rečeno, "sve što se osvojiti može".

Ovaj bivši defanzivac Barcelone kaže da razumije navijače Real Madrida koji ne mogu priznati da je Messi najbolji, ali da su brojke neumoljive te da su najbolji pokazatelj stvarne situacije.

"Razumijem navijače Real Madrida koji teško priznaju da je Messi najbolji, to je mišljenje kao i svako drugo, ali njegovi golovi su objektivni pokazatelj situacije i imali smo sreću da možemo toliko dugo uživati u njegovim igrama. Brojke nije i ne može niko izmisliti dokazuju da je Lionel Messi najbolji", kaže Puyol.

Nakon toga bivši kapiten Barcelone je rekao da je siguran kako će Messi nastaviti osvajati trofeje s klubom.

"Kada se sjetim posla koji smo zajedno radili, jednostavno ne mogu da ne budem ponosan. Siguran sam da će Barcelona predvođena Messijem nastaviti osvajati trofeje, u ovom klubu je oborio sve rekorde i ne znam hoće li se u historiji pojaviti neko kao on", ističe Puyol koji je rekao da vjeruje kako Messi na ovom nivou može igrati još tri-četiri sezone.

Messi je nedavno postigao 644. gol za Barcelonu, čim je oborio Peleov rekord od 643 pogotka u Santosu i postao nogometaš koji je postigao najviše pogodaka za jedan tim u historiji.