Nogomet
1

Puyol: Nastave li se problemi i iduće sezone, morat ću završiti karijeru

Totalsport
Carles Puyol (Foto: AFP)
Carles Puyol (Foto: AFP)
Kapiten Barcelone Carles Puyol (35) priznao je da će u slučaju još jedne sezone ispunjene povredama biti prisiljen završiti igračku karijeru.

Iskusni odbrambeni nogometaš ove je sezone zbog niza različitih povreda uspio odigrati tek 13 utakmica u Primeri i četiri u Ligi prvaka.

"Sumnjam da bih mogao izdržati još jednu ovakvu sezonu. Nastave li se problemi i sljedeće sezone, morat ću završiti karijeru. Takve se stvari događaju u nogometu", kazao je Puyol tokom druženja s novinarima u petak.

"Moj je cilj dočekati iduću sezonu 100 posto spreman. Želja mi je odraditi još tri godine ugovora, a nadam se i da bih mogao igrati do 40. godine i iz Barcelone otići u penziju", dodao je Puyol.

Zbog povrede Barcelonin kapiten je propustio Euro 2012 na kojem je španska reprezentacija odbranila naslov, a selektor Vicente del Bosque ga nije uvrstio ni na popis za predstojeći Kup konfederacija u Brazilu. Zasad, međutim, Puyol još uvijek ne želi potvrditi odlazak u reprezentativnu penziju.

"Del Bosque je stalno u kontaktu sa mnom. Vidjet ćemo što će se dogoditi. Još nije trenutak za odluku", zaključio je Puyol.