Nogomet
39

Pušteni u rad reflektori na pomoćnom stadionu Grbavica

Klix.ba
U povodu obilježavanja Dana reintegracije naselja Grbavica, Kovačići i Vraca u četvrtak, 16. marta na pomoćnom stadionu Grbavica održana je revijalna utakmica između NK Pofalićki i FK Željezničar.

Na poluvremenu utakmice, svečano su pušteni u rad novoizrađeni reflektori na pomoćnom stadionu, čiju izgradnju je finansirala Općina Novo Sarajevo u iznosu od oko 150.000 KM.

Tim povodom, prisutnima su se obratili predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje Dana reintegracije Grbavice Asif Mehanović, zatim predsjednik Kantonalnog fudbalskog saveza Galib Kulovac, te načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo.

U svom obraćanju, općinski načelnik istakao je da Općina Novo Sarajevo kontinuirano provodi niz aktivnosti kada je u pitanju poboljšanje stanja u oblasti sporta i stvaranja sportskog prostora za djecu i omladinu, a nakon postavljanja vještačke trave, sanacije svlačionica na pomoćnom terenu, postavljeni su i reflektori kako bi se svim sportskim klubovima koji koriste pomoćni stadion Grbavica, omogućio kvalitetniji teren za održavanje svojih aktivnosti i u večernjim satima.

Nastavak utakmice odigran je prvi put na osvijetljenom travnjaku, a nakon fer igre rezultat je bio 1:1.

Nakon odigrane utakmice, trening na osvijetljenom pomoćnom terenu na Grbavici održali su najmlađi članovi FK Željezničar.