Većina zbog pirotehnike
38

Puni se budžet NS BiH: Zrinjski "lakši" za 4.500 KM, kažnjeni i Željezničar, Sarajevo, Velež...

E. B.
Zrinjski je kažnjen zbog ponašanja svojih navijača (Foto: G. Š./Klix.ba)
Zrinjski je kažnjen zbog ponašanja svojih navijača (Foto: G. Š./Klix.ba)
Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine je odredila kazne za klubove zbog prekršaja na utakmicama od 24. do 27. kola Premijer lige.

Najgore je prošao Zrinjski koji će u kasu NS BiH morati uplatiti 4.500 KM. Mostarski klub je kažnjen zbog upotrebe pirotehnike njihovih navijača na susretima protiv Veleža (2.500 KM) i Željezničara (2.000 KM)

Željezničar je "lakši" za 3.500KM, također zbog upotrebe pirotehnike i to na susretima protiv Veleža (2.000 KM) i Širokog Brijega (1.500 KM).

Velež će iz istog razloga morati platiti 3.000 KM zbog bakljade na susretu protiv Zrinjskog, dok je Sarajevo kažnjeno sa 1.000 KM zbog upotrebe pirotehnike na susretu u gostima kod Leotara.

Posušje će isti iznos kao Sarajevo morati uplatiti savezu zbog slabe organizacije domaće utakmice protiv Leotara.

Upravo na toj utakmici kapiten Leotara Đoko Milović je dobio crveni karton zbog kojeg je dobio čak tri utakmice suspenzije. Jednu utakmicu suspenzije je već odradio.

Kapiten Sarajeva Almedin Ziljkić je kažnjen sa 500 KM zbog bacanja predmeta i vrijeđanja gledalaca nakon završetka utakmice 24. kola u gostima kod Slobode, te jednom utakmicom suspenzije zbog crvenog kartona protiv Tuzla Cityja koju je već odradio.