Iskusni Belgijanac
4

PSG želi dovesti Fellainija iz Manchester Uniteda

Klix.ba
Marouane Fellaini (Foto: EPA-EFE)
Marouane Fellaini (Foto: EPA-EFE)
Prema pisanju pojedinih francuskih medija, PSG namjerava u svoje redove dovesti veznjaka Marouanea Fellainija iz Manchester Uniteda.

Tridesetogodišnji Belgijanac je na Old Traffordu od 2013. godine, gdje je stigao iz Evertona. Nerijetko je na meti kritika navijača zbog loših nastupa, posebno jer su očekivanja bila velika.

U posljednje vrijeme se mnogo spekulisalo o njegovom odlasku tokom ljeta, a turski Galatasaray je bio jedna od mogućih opcija. Ipak, menadžer Crvenih vragova Jose Mourinho je blokirao potencijalni trasfer u julu tvrdeći da je Belgijanac "previše važan" kako bi mu se dopustio odlazak iz kluba.

Fellaini je odgovorio nešto boljim performansama u prvih nekoliko mjeseci sezone te je postigao četiri gola u 10 nastupa u Premiershipu i Ligi prvaka, od čega je svega četiri puta bio u startnoj postavi.

Sada je Belgijanac ponovo na izlaznim vratima, a njegov ugovor ističe na kraju sezone. To znači da je slobodan potpisati predugovor s drugim klubom odmah na početku zimskog prijelaznog roka u januaru.

PSG navodno želi iskoristiti tu situaciju te Fellainija dovesti što prije.