Vrijedi li baš toliko?
7

PSG u ponoć aktivirao "bombu" od 100 miliona eura i doveo novog napadača

D. P.
Muani se vratio u domovinu (Foto: PSG)
Muani se vratio u domovinu (Foto: PSG)
Paris Saint Germain je u posljednjim trenucima prijelaznog roka uspio dovesti veliku želju, napadača Eintrachta Randala Kolo Muanija.

Reprezentativac Francuske već dugo se povezivao s Bayernom, ali je dovođenjem Harryja Kanea završio s pojačanjima u napadu. Odjednom je PSG postao favorit za dovođenje senzacije iz Frankfurta.

No, transfer zamalo da propadne. U suprotnom pravcu trebao je da krene Hugo Ekitike, ali je ovaj igrač PSG-a u posljednji čas odbio transfer. PSG je ostao u problemu, ali je na kraju ipak uspio dovesti reprezentativca Francuske.

Transfer je dogovoren i završen u posljednjim trenucima prijelaznog roka. Kolo Muani će PSG koštati nevjerovatnih 100 miliona eura. Parižani će platiti 90 miliona fiksno, plus više od 10 miliona kroz eventualne bonuse. To je izazvalo nevjericu kod mnogih koji se pitaju da li baš ovaj ne toliko dokazani Francuz vrijedi.

Sam Kolo Muani je isključivo želio transfer u PSG i o tome je pričao sa čelnicima Eintracht Frankfurta. Na kraju su mu ispunili želju, ali kako i ne bi, kada su dobili 100 miliona za svog igrača.