11. trofej Parižana
26

PSG u 90. minuti pobijedio Angers i osvojio Kup Francuske

Piše: Edin Isanović
Foto: EPA
Foto: EPA
Na stadionu Stade de France odigrano je finale Kupa Francuske gdje su snage odmjerili PSG i Angers. Na kraju su slavili igrači PSG-a 1:0 i stigli su do 11. trofeja u ovom takmičenju. Jedini gol postignut je u 90. minuti meča.

Prvo poluvrijeme proteklo je u dominaciji PSG-a. Caavani, Di Maria i Verratti stvarali su prilike pred golom Angersa, ali nisu uspjeli pronaći put do mreže. S druge strane, imali su i izabranici Stephane Moulina jednu dobru šansu sredinom prvog dijela. Nakon prekida uzdrmali su stativu.

Na odmor se otišlo kod rezultata 0:0.

U nastavku izabranici Unai Emeryja pokušavali su postići pogodak, a nogometaši Angersa utakmicu provodili u teškom defanzivnom grču. Svoju šansu čekali su preko kontranapada. Uglavnom se igralo između dva šesnaesterca. U 84.minuti PSG je imao dobru priliku. Cavani se našao ''oči u oči''sa golmanom Letellierom, ali je šutirao pored gola.

I Verratti imao dobru priliku u 86.minuti. No, izblokirali su ga. U 90. minuti nakon kornera Di Marie Cissokho je pogodio je svoju mrežu za konačnih 1:0.