Isplivali detalji
46

PSG se svetio Mbappeu na oproštaju, žestoka svađa zbog njegovog snimka prethodila meču

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Kylian Mbappe u nedjelju je igrao svoju posljednju utakmicu u dresu Paris Saint Germaina na Parku prinčeva, gdje je Svecima gostovala ekipa Toulousea.
Mbappeu su navijači priredili spektakularnu oproštajnu koreografiju, ali izostao je bilo kakav program povodom ove prilike koji je trebao organizovati klub.

L'equipe je danas objavio zašto je to bio slučaj, a u javnost su isplivali šokantni detalji o svađi Mbappea s predsjednikom PSG-a Nasserom Al-Khelaifijem.

Naime, AL-Khelaifi je žestoko zamjerio Mbappeu što ga nije pomenuo u svom oproštajnom videu objavljenom na Instagramu, u kojem se zahvaljivao svim trenerima i sportskim direktorima s kojim je sarađivao tokom šest godina provedenih u PSG-u.

Predsjednika nije spomenuo, a Al-Khelaifi se zbog toga na Mbappea obrušio upravo pred utakmicu s Toulouseom.

Kako javljaju francuski mediji, od njihove velike svađe su se "tresli zidovi" prostorija kluba, a Al-Khelaifi je odlučio da PSG ne posveti nikakav oproštaj svojoj glavnoj zvijezdi.

Na taj način se PSG svetio Mbappeu zbog izostavljanja Al-Khelaifija iz svog oproštajnog govora.

Inače, PSG je pomenutu utakmicu protiv Toulousea izgubio 3:1 nakon što ga je Mbappe već u 8. minuti doveo u prednost. Za preokret gostiju pogađali su Dallinga, Gboho i Magri.

Mbappe iz PSG-a odlazi nakon 307 odigranih utakmica, 256 postignutih golova i upisanih 108 asistencija. S klubom je osvojio sedam titula prvaka Francuske, tri trofeja Kupa Francuske i isto toliko trofeja Superkupa ove zemlje.

U PSG je Mbappe stigao za 180 miliona eura iz Monaca 2018. godine, a sada klub napušta potpuno besplatno i odmah po završetku sezone se očekuje zvanično predstavljanje Francuza u dresu Real Madrida.