Na Instagramu
71

PSG se priključio "igri" FK Sarajevo: Koja je legenda igrala za oba kluba?

E. B.
U jeku pandemije koronavirusa čelnici sportskih klubova pokušavaju na društvenim mrežama barem malo zabaviti svoje vjerne navijače, a Fudbalski klub Sarajevo je pokrenuo zanimljiv kviz.

Radi se o tome da na Instagramu FK Sarajevo postavi ime zagonetnog nogometaša koji je igrao osim za Bordo tim i za neki strani klub, a zadatak tog kluba, ali i brojnih navijača, je da pogode o kojem se nogometašu radi na osnovu tih podataka i nekoliko slova iz imena i prezimena.

Tako su redom zadatke ispred sebe uspješno rješavali PAOK (Gojko Cimirot), Rijeka (Leon Benko), Kortrijk (Nihad Mujakić), Maccabi Tel Aviv (Tino Sven Sušić) i Fehervar (Asmir Suljić), a danas je postavljen zadatak pred veliki PSG.

"On je jedan od najboljih bosanskih nogometaša u historiji. PSG, možete li pogoditi ime tog igrača?", upitao je FK Sarajevo, nakon čega je PSG odgovorio smajlijem koji razmišlja.

Potom je PSG na svom storyju objavio ovo pitanje, a nakon toga im je FK Sarajevo dao malu pomoć.

"Pogledajte mural na Parku prinčeva, možda odmah pored Ronaldinha", napisali su.

Uskoro su uslijedili odgovori navijača da se radi o legendarnom Safetu Sušiću, ali i neki šaljivi odgovori poput "Zlatan Ibrahimović", "Neymar", "Kylian Mbappe"...

Kako su nas obavijestili iz FK Sarajevo, s evropskim klubovima će se igrati još dva dana te ćemo vidjeti koje će ekipe sutra i prekosutra dobiti zadatke za rješavanje.