Prave dream team
13

PSG se ne zaustavlja: N'golo Kante sljedeća meta za pojačanje bogatih vlasnika

Piše: K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Prema pisanju britanskih i francuskih medija, ekipa PSG-a planira ponuditi čak 100 miliona eura za usluge veznjaka Chelseaja N'gola Kantea.

Podsjećamo, Parižani su u prošlom ljetnom prijelaznom roku u svoje redove doveli Brazilca Neymara i Kyliana Mbappea, s tim da su igrača Barcelone platitli čak 222 miliona eura, koliko je iznosila njegova otkupna klauzula u katalonskom klubu.

S druge strane, napadač Monaca u PSG je stigao kao posuđen igrač, s tim da će bogati vlasnici pariskog kluba na ljeto 2018. godine morati platiti 180 miliona eura kako bi Mbappe zvanično postao igrač njihovog kluba.

U stvaranju najjačeg tima na svijetu, PSG se ne misli zaustaviti na zvaničnom potpisivanju Mbappea, a kako tvrde mediji iz Engleske i Francuske, oni su spremili dodatnih 100 miliona eura za veznjaka Chelseaja N'gola Kantea koji je uz Alexisa Sancheza najveća želja bogatih vlasnika.

Kante je na Stamford Bridge stigao u ljeto 2016. godine iz šampionskog Leicestera, a već sljedeću sezonu uspio je odbraniti titulu prvaka Premiershipa s ekipom Antonija Contea. Ipak, s obzirom na to da je Francuz, a da ga iz njegove države traži klub koji želi postati najjači na svijetu, Francuzi tvrde da postoji velika vjerovatnoća da bi i sam igrač bio zainteresovan za prelazak u PSG.

Ključnu ulogu u svemu ipak će imati odlasci sadašnjih igrača PSG-a jer trenutno prvoplasirana ekipa Ligue 1 do ljeta 2018. godine mora prodati veliki broj igrača kako bi izbjegli ogromnu kaznu FIFA-e koja ih očekuje ukoliko ne smanje razliku između prihoda i rashoda.