4:2 za Parižane
4

PSG savladao Guingamp za osminu finala Kupa Francuske

Piše: D. B.
(Foto: EPA-EFE)
U terminu od 18:30 sati odigrano je šest utakmica šesnaestine finala Kupa Francuske, a izdvajamo susret PSG-a i Guingampa, koji su u svoju korist riješili Parižani rezultatom 4:2.

PSG je bio favorit te je tu ulogu i opravdao. Rabiot je postigao vodeći gol u 21. minuti nakon odličnog ubačaja Di Marije, a prednost Parižana je četiri minute kasnije na 2:0 autogolom povisio Deaux. Gosti se vraćaju u igru pogotkom Thurama, koji je u 33. minuti realizirao jedanaesterac. Nakon prvog poluvremena je PSG imao prednost 2:1.

Domaći su dobro otvorili drugo poluvrijeme, u 64. minuti je Draxler ubacio loptu za Pastorea, koji je pogodio za 3:1. Ipak, neizvjesnost u meč vraća N'Gbakoto u 75. minuti nakon uspješno izvedenog penala, drugog koji je dosuđen u korist gostiju na večerašnjoj utakmici.

Ipak, to je sve što je Guingamp mogao učiniti, jer je PSG četvrtim golom koji je u 89. minuti postigao Marquinhos na asistenciju Di Marije riješio pitanje pobjednika. Susret je završen trijumfom domaćih rezultatom 4:2.

Rezultati utakmica koje su odigrane u terminu od 18:30 sati:

PSG* - Guingamp 4:2 Biesheim - Grenoble* 1:1 (0:3 nakon penala) Montpellier* - Lorient 4:3 Saint-Lo - Les Herbiers* 1:2

Tours* - Metz 0:0 (2:1 nakon penala) Troyes* - St. Etienne 1:1 (4:3 nakon poenala)

*ekipe koje su prošle u osminu finala