Ligue 1
163

PSG ostao s igračem manje, pa onda prelijepim golovima pregazio Toulouse, Neymar briljirao

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
U 3. kolu francuske Ligue 1 Paris Saint-Germain je na svom Parku prinčeva rezultatom 6:2 pobijedio Toulouse.

Parižani su nastavili sa stopostotnim učinkom u novoj sezoni Ligue 1 nakon što su prethodno savladali Amiens i Guingamp.

Ipak, prvo se zatresla mreža tima koji predvodi Unai Emery. U 18. minuti nakon centaršuta Amiana Adoua gol domaćeg tima pogodio je Gradel. Bio je to prvi primljeni gol za PSG u novoj ligaškoj sezoni.

Na izjednačenje se nije dugo čekalo, a strijelac je bio Neymar u 31. minuti. Samo četiri minute kasnije Neymar upisuje asistenciju za Rabiota koji sa oko 25 metara pogađa za 2:1.

Iako su Parižani vodili, njihovi navijači su imali mnogo razloga za brigu nakon što je u 69. minuti Verratti dobio drugi žuti karton. Odluka glavnog sudije Deleruea da isključi Verrattija nije mirno prihvaćena, jer je zaista i bila diskutabilna.

Činjenica da su ostali s igračem manje u timu nije stvorila problem domaćem timu koji ubacuje u veću brzinu. Cavani je u 74. minuti pogodio iz penala za 3:1. Penal je izborio Neymar. Potom je Jullien (odnosno štoper PSG-a Thiago Silva jer je njega pogodila lopta prije nego je ušla u gol) smanjio na 3:2 i činilo se da će ipak biti neizvjesnosti.

Ali, neizvjesnoti nije bilo. Uslijedile su majstorije Parižana. Prvo je Pastore fenomenalnim udarcem sa oko 20 metara pogodio za 4:2 u 82. minuti. Dvije minute kasnije Neymar je fantastičnim centaršutom, kakav rijetko vidimo, iz kornera asisitrao za Kurzawu koji atraktivno pogađa za 5:2.

Šlag na tortu bio je gol Neymara u drugoj minuti sudijske nadoknade. Poput velemajstora u futsalu prošao je nekoliko igrača Toulousea u kaznenom prostoru i postavio konačnih 6:2.

Neymar u tri utakmice za PSG ima tri gola i tri asistencije čime sve sigurnije isplaćuje 222 miliona koliko je PSG platio Barceloni za njega.