"Peglaju" knjige
12

PSG novim multimilionskim transferom nastavio obesmišljavati finansijski fair-play

N. K.
Julian Draxler (Foto: EPA-EFE)
Julian Draxler (Foto: EPA-EFE)
Nekadašnji reprezentativac Njemačke Julian Draxler do kraja dana trebao bi stići u Dohu, obaviti ljekarske preglede i u finišu prelaznog roka potpisati ugovor s Al-Ahlijem, javlja Florian Plettenberg.
Iako je Draxler odbacivao mogućnost da se preseli na Bliski istok te je u više navrata odbio ponudu, očito da je ubjeđivačka moć velikog novca i čelnika Al-Ahlija na kraju ipak urodila plodom.

Veznjaku kojem ističe ugovor s PSG-om bit će plaćen više od 20 miliona eura te je jasno da se radi o legalnim malverzacijama na koje je nedavno upozorio i prvi čovjek La Lige Javier Tebas.

Draxler je igrač čija je tržišna vrijednost trenutno 5 miliona eura, a samo od trojice igrače koje je prodao u Katar, zemlju svojih vlasnika, PSG je ovog ljeta inkasirao oko 80 miliona eura.

Naime, prije Draxlera u Dohu se otisnuo Marco Verratti (45 miliona eura), a još ranije i Abdou Diallo (15).

Podsjetimo, Tebas je jasno poručio kako PSG trguje s klubovima iz Katara te tako potpuno obesmišljava pravila finansijskog fair-playa i omogućava klubu s Parka prinčeva da "pegla" knjige.

Samo 24 sata kasnije francuski prvak je s Draxlerom realizovao još jedan takav posao pa se čini da u PSG-u puno ne mare za pridike i prijetnje koje stižu širom svijeta.