Učvrstili odbranu
74

PSG ne prestaje s pojačanjima: Stigao je igrač Bayerna, platili su ga 50 miliona eura

K. H.
Lucas Hernandez
Lucas Hernandez
Ekipa Paris Saint-Germain danas je službeno potvrdila da je francuski nogometaš Lucas Hernandez novi igrač ovog kluba i da su otkupili njegov ugovor iz Bayerna.
Kako se navodi, on je potpisao petogodišnji ugovor s timom iz Pariza, a riječ je o igraču koji je upisao 33 nastupa za reprezentaciju Francuske, a u izjavi za klupsku stranicu rekao je da je jako uzbuđen zbog dolaska u PSG.

"Stvarno sam uzbuđen. Dugo sam čekao da se pridružim PSG-u i to se konačno dogodilo. Ovo je vrlo poseban dan za mene i jako sam sretan što sam ovdje", rekao je Hernandez.

Ovaj defanzivac potpisao je ugovor sa PSG-om do ljeta 2028. godine, a navodi se da je francuski tim za njegove usluge platio između 48 i 50 miliona eura.

Hernandez iza sebe ima buran period na privatnom planu, koji je u aprilu ove godine rezultirao rastankom od supruge Amelije Lorente, koja ga je poslije i javno prozivala, rekavši da ga "poklanja" ljubavnici.

Ranije je PSG doveo Manuela Ugartea iz portugalskog Sportinga za 60 miliona eura, Milana Škrinjara iz Intera kao slobodnog igrača, Hugu Ekitikea iz Rennesa za 28 miliona eura i Marca Asensija iz Reala, također kao slobodnog igrača.