Ligue 1
2

PSG nakon preokreta pobijedio Rennes i zadržao maksimalan broj bodova

Piše: K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Aktuelni prvak Francuske, ekipa PSG-a, porazila je Rennes u meču 6. kola francuske Ligue 1 na gostujućem terenu, a konačni rezultat glasio je 3:1.

PSG je tako upisao i maksimalnu šestu pobjedu u ovoj sezoni čime su dodatno povećali bodovnu prednost na tabeli, ali ovaj meč za klub iz glavnog grada nije počeo onako kako su očekivali.

Igrala se 11. minuta kada veznjak Rabiot nakon kornera nespretno loptu šalje u vlastitu mrežu za veliko slavlje domaćih navijača na stadionu Roazhon Park u Rennesu. Odmah je PSG krenuo po poravnanje, imali su nekoliko izglednih situacija pred golom domaćih, no nisu uspjeli brzo poravnati rezultat. Ipak, u posljednjoj minuti prvog poluvremena, gosti stižu do poravnanja.

Draxler je s desne strane odigrao povratnu loptu, na pravom mjestu bio je Angel Di Marija koji sjajnim udarcem lijevom nogom matiran nemoćnog golmana domaćih za 1:1.

Sredinom drugog poluvremena, tačnije u 61. minuti, PSG stiže do potpunog preokreta. Neymar je lijepo uposlio defanzivca Meuniera koji se ubacio po desnoj strani, a onda preciznim udarcem matira golmana Koubeka za 2:1. Konačnih 3:1 postavio je rezervista Choupo-Moting u 83. minuti.

Ovo je, još jednom podsjećamo, bila šesta pobjeda za PSG u ovoj sezoni, dok je Rennes doživio treći poraz i nakon šest kola imaju samo sedam bodova.