Ligue 1
16

PSG na gostovanju kod Bordeauxa upisao prvi remi u sezoni i prekinuo niz od 14 pobjeda

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa PSG-a upisala je prvi remi u ovoj sezoni francuske Ligue 1 na gostovanju kod Bordeauxa, a konačni rezultat glasio je 2:2.

Igrači Bordeauxa su bolje otvorili meč, a prvu priliku imao je Francois Kamano u 22. minuti kada je šutirao malo pored gola. Devet minuta nakon toga šutirao je Di Marija, ali također pored gola.

U 34. minuti PSG je stigao u vodstvo. Neymar je dodao loptu do Dani Alvesa na desnu stranu, nastavio je s kretanjem i onda asistenciju sunarodnjaka pretvara u pogodak. Do poluvremena je Di Marija imao još jednu šansu, ali je pogodio stativu.

U osmoj minuti drugog poluvremena Bordeaux je izjednačio. Yann Karamoh je pogodio nakon centaršuta Kamana, ali samo 13 minuta nakon toga Mbappe je vratio prednost Parižanima.

Kada se činilo da će gosti upisati još jednu, 15. pobjedu u ovoj sezoni, Cornelius je bio na pravom mjestu i pogodio glavom za konačnih 2:2.

Nakon ovog kola, PSG je ostao prvi na tabeli sa 43 osvojena boda i ovo je prvi meč u sezoni u kojem nisu upisali pobjedu. S druge strane, Bordeaux je na 11. mjestu sa 18 osvojenih bodova.

Rezultati by SofaScore