Nogomet
4

PSG kontaktirao Messijevog oca, francuski klub pokušava osigurati pojačanje za 2018. godinu

Klix.ba
Lionel Messi (Foto: EPA)
Lionel Messi (Foto: EPA)
Budućnost argentinskog reprezentativca i zvijezde Barcelone Lionela Messija već neko vrijeme je tema spekulacija, a nove govore da je PSG uspostavio kontakt s njegovim ocem.

Engleski premijerligaši Chelsea, Manchester Citi i Manchester United se povezuju s Messijem uprkos činjenici da on nikada nije pokazao želju da napusti Barcelonu. No, Barcelona u ovom slučaju nije u najjačoj finansijkoj poziciji, tako da se neki klubovi nadaju da mogu privući fenomenalnog nogometaša.

Messi još uvijek nije produžio ugovor s Kataloncima, a aktuelni mu važi do 2018. godine. To je još jedan razlog zbog kojeg su zainteresovani klubovi optimistični.

Kako javlja francuski RTL, PSG je također zainteresovan za Messija i jedan je od najbogatijih klubova na svijetu. Za Parižane je ranije igrao Zlatan Ibrahimović, prošle godine su doveli Angela Di Mariju iz Manchester Uniteda, a sada namjeravaju iskoristiti utjecaj svog sportskog direktora Patricka Kluiverta, bivšeg nogometaša Barcelone koji je u redovnom kontaktu s Messijevim ocem i agentom Jorgeom.