Novo pojačanje
20

PSG doveo 21-godišnjeg Thila Kehrera za 37 miliona eura

Klix.ba
Thilo Kehrer (Foto: PSG)
Thilo Kehrer (Foto: PSG)
Paris Saint-Germain je pojačao svoju ionako zvjezdanu ekipu uoči završetka prijelaznog roka u Francuskoj.

Dok je prijelazni rok u Premiershipu zatvoren, španski, italijanski i francuski klubovi i dalje mogu poslovati. Rok za transfere u Francuskoj ističe 31. augusta.

PSG je tako kompletirao dovođenje Thila Kehrera (21), koji je u ekipu francuskog prvaka stigao iz Schalke u transferu vrijednom 37 miliona eura. Kehrer je zadovoljan dolaskom u Pariz i potpisao je petogodišnji ugovor.

"S puno radosti i ambicija danas sam potpisao za PSG. Svi u Evropi znaju koliko je jak i uzbudljiv njihov projekt i mislim da nema boljeg kluba za mene kako bi nastavio napredovati i postigao svoje ciljeve. Upoznat ću se s izvanrednim saigračima i raditi s trenerom koji je radio odličan posao u Njemačkoj prošlih godina. Svako će mi biti važan u pomaganju i nadam se da ću ja pomoći ekipi sa svojim kvalitetama. Također, ne mogu dočekati igrati na Parku prinčeva, legendarnom stadionu u evropskom nogometu", rekao je Kehrer za klupski sajt.

Njemački talent će u ekipi nositi broj 4, a PSG je ranije pokušao dovesti Jeromea Boatenga iz Bayerna. Međutim, klub se očito odlučio za mlađeg Nijemca.

Osim Kehrera, Thomas Tuchel je besplatno doveo legendarnog italijanskog golmana Ginaluigija Buffona.