Ligue 1
2

PSG demonstrirao silu protiv Bordeauxa, pucanje penala dodijeljeno Neymaru

Piše: K. H.
PSG - Bordeaux (Foto: EPA-EFE)
Ekipa PSG-a slavila je na svom terenu protiv Bordeauxa visokim rezultatom 6:2 i tako upisala novu sedmu pobjedu u osmoj utakmici francuske Ligue 1.

Parižani su u vodstvo stigli već u petoj minuti kada je Brazilac Neymar postigao fantastičan pogodak s otprilike 30 metara iz slobodnog udarca, a u 12. minuti isti igrač asistirao je Cavaniju i PSG je imao prednost od 2:0.

Domaći gledaoci nisu dugo čekali da njihova ekipa postigne još jedan pogodak. Igrala se 21. minuti kada je reprezentativac Belgije Thomas Meunier postigao je gol za 3:0, da bi u 31. minuti gosti smanjili rezultat golom Sankharea.

Do poluvremena Parižani su postigli još dva pogotka. Prvo je Neymar s bijele tačke povisio rezultat na 4:1, da bi peti pogodak postigao Draxler u 45. minuti susreta. Zanimljivo, Neymar je taj koji je ovaj put pucao penal, a ovo je posebno interesantno zbog nedavne svađe sa saigračem Cavanijem oko toga ko će biti prvi izbor za pucanje penala.

S rezultatom 5:1 se otišlo na odmor, a prvi svoj pogodak, a šesti za PSG postigao je Kylian Mbappe u 58. minuti, da bi konačnih 6:2 postavio Malcom s penala u 89. minuti susreta.

Nakon osam odigranih utakmica PSG ima 22 osvojena boda, dok je Bordeaux na trećoj poziciji s 15 osvojenih bodova.