Ligue 1
6

PSG bez problema nadigrao Bastiju i ostao u utrci za prvaka

Piše: E. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
PSG je u 36. kolu francuske Ligue 1 bez problema nadigrao Bastiju na Parku prinčeva rezultatom 5:0 i na taj način ostao u utrci sa Monacom za titulu prvaka.

Sve je bilo riješeno već u prvom poluvremenu kada su Sveci u razmaku od samo tri minute postigli dva pogotka.

Najprije je u 32. minuti Matuidi lijepo proigrao Lucasa kojem nije bilo teško matirati Lecu. Samo tri minute kasnije Parižani su udvostručili prednost. Meunier je dodao loptu Verrattiju koji postiže spektakularan pogodak iskosa sa ivice kaznenog prostora.

Na 3:0 povisio je Cavani u 76. minuti nakon lijepe akcije u kojoj je u četiri poteza izigrana čitava odbrana gostiju. Urugvajac je mogao postići svoj drugi pogodak samo dvije minute kasnije, kada se izborio za penal, ali njegov udarac sa bijele tačke sjajno je odbranio Leca.

Pogodak za 4:0 u 82. minuti postigao je talentovani Lo Celso koji je u igru ušao samo minutu ranije zamijenivši Verrattija. Konačnih 5:0 postavio je Cavani u 89. minuti susreta.

PSG je apsolutno dominirao tokom utakmice, o čemu svjedoči i posjed lopte (72 % - 28 %), ali i udarci ka (26 - 6) i u okvir gola (12 - 0).

Ovom pobjedom PSG se bodovno izjednačio sa Monacom na vrhu tabele sa po 83 boda, ali Kneževi imaju čak dvije utakmice manje.