Nogomet
104

Prvotimci Željezničara za Klix.ba: Pobjeda bez primljenog gola je idealan rezultat protiv Borca

Piše: D. B.
FK Željezničar u srijedu igra prvu utakmicu četvrtfinala Kupa BiH, a domaćin Plavima će biti banjalučki Borac. Nogometaši tima sa Grbavice Aleksandar Kosorić, Samir Bekrić, Kerim Memija i Vedran Kjosevski su u izjavama za portal Klix.ba otkrili svoja očekivanja od prvog meča, a govorili su i o formi ekipe i odličnoj atmosferi koja vlada u timu.
Aleksandar Kosorić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Aleksandar Kosorić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

Kosorić je najavio pohod Željezničara na trofej u Kupu BiH, kojim bi se osigurao plasman u Evropu naredne sezone. Međutim, protiv Borca neće biti lako.

"Cilj nam je da osvojimo Kup BiH i tako izađemo u Evropu. Dobili smo Borac za protivnika, koji je sigurno kvalitetna ekipa. Teren je jako težak za igru, što nama baš ne odgovara jer smo ekipa koja pretenduje da igra. Želimo napraviti pozitivan rezultat u prvom meču, idealno bi bilo da pobijedimo bez primljenog gola", izjavio je Kosorić.

Istakao je odličnu atmosferu u timu, kao i sve bolju formu ekipe.

"Forma ekipe je sve bolja, kao i atmosfera. Dobili smo dvije teške utakmice, što nam je vjetar u leđa. Imamo podršku naših navijača koji su uz nas. Vjerujemo da će doći i u Banju Luku, tako da imamo obavezu i prema njima da ostvarimo pozitivan rezultat", rekao je kapiten Plavih.

Samir Bekrić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Samir Bekrić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

Jedan od najboljih igrača Željezničara je Samir Bekrić, koji se nedavno vratio na Grbavici. On također priželjkuje rezultat protiv Borca koji će olakšati revanš.

"Utakmica s Borcem nam je jako važna. Nadam se da ćemo igrati bolje nego u posljednje dvije utakmice te da ćemo doći do povoljnog rezultata. Igraju se dvije utakmice, ali mi gledamo samo prvu u kojoj možemo dosta uraditi i olakšati revanš", kazao je Bekrić.

Zadovoljan je zbog povratka u Želju, a posebno ga je oduševilo to što je odlično primljen.

"Lijepo se vratiti, dočekan sam sjajno. Vraćam dobrim igrama i golovima. Navijači su zadovoljni, ali ja još nisam jer znam da mogu bolje", dodao je iskusni nogometaš.

Kerim Memija (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Kerim Memija (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

Važnost utakmice protiv Borca istakao je i Memija.

"Kup BiH gledamo kao šansu za izlazak u Evropu. Dat ćemo svoj maksimum u dvije utakmice kako bismo prošli dalje. U Banjoj Luci nas čeka teška utakmica na teškom terenu s obzirom na vremenske prilike. Ipak, nadamo se pozitivnom rezultatu", izjavio je Memija.

Pojačanjima je veoma zadovoljan, posebno zbog jake konkurencije.

"Momci koji su došli provjereni su igrači, što su dosad dokazali. Konkurencija je velika, svi dajemo maksimum kako bismo se nametnuli treneru", riječi su prvotimca Željezničara.

Vedran Kjosevski (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Vedran Kjosevski (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

Odlaskom Marijana Antolovića prvi golman Plavih postao je Vedran Kjosevski, izuzetno kvalitni mladi golman. On priželjkuje da Željezničar riješi pitanje pobjednika u prvom susretu kako bi se mogao posvetiti Premijer ligi.

"Bolja smo ekipa, nadam se da ćemo to pokazati iako je Borac tradicionalno težak protivnik. Bilo bi nam korisno da riješimo pitanje prolaza u polufinale već u prvom susretu jer nas čekaju teške utakmice u Premijer ligi. Ipak, ne možemo to garantovati, jer je Borac opasan", smatra Kjosevski.

Na golu Željezničara se dobro snašao.

"U Želji uvijek ima pritiska, ali ja sam dugo u klubu, čekam šansu dugo i vjerujem da je iskorištavam. Zadovoljan sam svojom formom", završio je Kjosevski.

Utakmica Borac - Željezničar se igra u srijedu na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.