Nogomet
127

Prvi trening Zmajeva na tuzlanskom Tušnju pred nekoliko stotina navijača

Piše: D. Brkić
Foto: D. Z./Klix.ba
Prvi trening Zmajeva na tuzlanskom Tušnju (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine obavila je prvi trening na tuzlanskom Tušnju gdje će sutra od 17 sati odigrati prijateljsku utakmicu sa Lihtenštajnom. Treningu su prisustvovali svi reprezentativci, pa i oni koji se žale na povrede među kojim su Senad Lulić i Miralem Pjanić.

"Naša je obaveza da pred tuzlanskom publikom izvedemo najjači sastav. Utakmicu će početi najbolji, ali ću tokom utakmice napraviti više izmjena. Pod upitnikom su Lulić i Pjanić, ali ima još vremena do konačne odluke“, kazao je Safet Sušić, selektor BiH.

Ispred stadiona reprezentativce je dočekalo nekoliko stotina navijača, koji su potom poslati na sjevernu tribinu. Nakon izlaska iz autobusa reprezentativci su prodefilovali ka svlačionici, a prije treninga kratko su se zadržali na tartan stazi sa štićenicima centra za posebne potrebe.

Potom je uslijedilo zagrijavanje, „druženje“ s loptom i ostali segmenti posljednjeg treninga pred utakmicu.

Selektor Safet Sušić se u obraćanju medijima kratko dotakao kvalifikacione utakmice sa Kiprom, koju reprezentativci BiH igraju 9. septembra u Zenici.

"Mene u toj utakmici zanima samo moj tim. Nisam nikog slao da špijunira Kiprane, a ako dobijem snimak utakmice pogledat ću ga samo ja. Nema potrebe da to gledaju i igrači, a u tok utakmici, ponavljam, najvažnije je kako ćemo se mi postaviti i igrati“, kaže Safet Sušić.

Novinarima su se obratili Asmir Begović i Haris Meduljanin, koji su ponovili kako su sretni što će utakmicu igrati i pred tuzlanskim ljubiteljima fudbala.