Zvanično
18

Prvi trenerski posao: Frank Lampard od sljedeće sezone na klupi Derby Countyja

Klix.ba
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Legendarni nogometaš Chelseaja Frank Lampard zvanično je započeo trenersku karijeru, a prvi posao imat će na klupi Derby Countyja s kojim je potpisao trogodišnji ugovor.

Lamaprd je bio jedan od 20 kandidata za klupu ovog tima iz engleskog Championshipa, a menadžerska pozicija ostala je upražnjena nakon što je klub napustio Garry Rowett.

Cilj koji će ovaj klub imati u narednoj sezoni svakako je ulazak u društvo najboljih, a koliko će to biti moguće s poprilično mladim i neiskusnim trenerom, to tek treba da se vidi.

"Ovo je moj prvi trenerski posao, ali sam blisko sarađivao s nekim od najboljih menadžera na svijetu i uvjeren sam u svoje sposobnosti. Znam da neće biti lagano, upravljanje nogometnim timom to nikada nije bilo, ali se stvarno radujem onom što me čeka", izjavio je Lampard.

Zanimljivo, Lamaprd će prvu trenersku sezonu imati u istoj godini kada i bivši veznjak Liverpoola Steven Gerarrd koji će trenirati škotski Rangersi.

Lamapard je u svojoj igračkoj karijeri igrao za West Ham, Swansea, Chelsea, Manchester City i New York City, a za reprezentaciju Engleske odigrao je ukupno 106 utakmica na kojima je postigao 29 pogodaka.