Stiže klupska legenda
17

Prvi trenerski otkaz u Premiershipu ove sezone, poznato ko preuzima Ahmedhodžića i ekipu

D. P.
Heckingbottom se nije proslavio na startu sezone (Foto: EPA-EFE)
Heckingbottom se nije proslavio na startu sezone (Foto: EPA-EFE)
Engleski mediji jutros su potvrdili da će Paul Heckingbottom biti prvi smijenjeni menadžer ove sezone u Premier ligi, a da će njegovo mjesto na poziciji trenera Sheffield Uniteda preuzeti Chris Wilder.

Heckingbottomu je presudio katastrofalan poraz od pet golova razlike na gostovanju Burnleyu, direktnom rivalu u borbi za opstanak u društvu najboljih. Ukoliko je ekipa u stanju primiti pet golova od Burnleya, navijači se s pravom pitaju šta mogu očekivati od ozbiljnijih rivala u Premier ligi, a kojih je mnogo.

Sheffield United našeg Anela Ahmedhodžića nalazi se na posljednjem mjestu tabele u Premier ligi i predstoji mu teška borba za opstanak. Ni raspored ne ide na ruku Oštrica pa će naredni meč već u srijedu biti duel protiv Liverpoola.

Heckingbottom je preuzeo Sheffield United u novembru 2021. godine i uspio je u velikom stilu vratiti ekipu u društvo najboljih.

Već je poznato i ko će ga naslijediti. U pitanju će biti Chris Wilder, nekadašnji trener Sheffield Uniteda koji je radio odličan posao na Bramall Laneu. Trenutno je slobodan i prema pisanju Sky Sportsa, već je dogovorio saradnju s novim-starim klubom.

Heckingbottom se već oprostio od ekipe i napustio je trening kamp jutros zajedno sa svojim prvim pomoćnikom Stuartom McCallom.

Naslijedit će ga prava legenda kluba, što Chris Wilder svakako jeste, nakon što je ekipu iz trećeg ranga doveo u elitu.