Kapiten i golman tima
25

Prvi put se oglasio Borjan: Istina je, želim otići iz Crvene zvezde, a razlozi su puno dublji

K. H.
Milan Borjan (Foto: EPA-EFE)
Milan Borjan (Foto: EPA-EFE)
Kapiten i golman Crvene zvezde Milan Borjan posljednjih dana je u centru tamošnje javnosti jer se sve više priča o njegovom odlasku, a sada se i on oglasio te potvrdio da želi napustiti klub i da je razlog takve odluke puno dublje prirode.
On se javnosti obratio putem društvene mreže Instagram te je poručio da se na ovaj čin odlučio iz velikog poštovanja i odanosti navijača Crvene zvezde prema njemu.

Kaže da su razlozi zbog kojeg traži odlazak iz kluba puno dublji i da će jednog dana ispričati šta se desilo. Vrlo vjerovatno da je razlog njegove odluke nedavna svađa s trenerom Dejanom Stankovićem.

"Iz pijeteta, velikog poštovanja, odanosti i zahvalne ljubavi prema navijačima, kao i odgovornosti prema medijima s kojima imam sjajnu saradnju, želim da se oglasim.

Jučer je u medijima izašla informacija da želim da idem iz FK Crvena zvezda i da je razlog to što ne mogu da trpim tenziju i pritisak. Da, želim da idem iz Crvene zvezde jer mislim da sam klubu dao srce, dušu, svaki atom snage i da je došlo vrijeme da svoje mjesto prepustim dostojnoj zamjeni. Ne, nije istina da idem zbog tenzije i pritiska jer svaki pravi navijač Crvene zvezde zna da sam pet godina izložen najvećim pritiscima, skandiranjima, napadima na svoju porodicu, a da sam u svakom momentu davao svoj maksimum i ginuo za ovaj grb kada je bilo najteže.

Razlozi moje želje da se povučem su mnogo dublji, konkretniji i veći. Ako bude potrebe, u nekom trenu podijelit ću s vama i to jer su navijači FK Crvena zvezda oduvijek bili moj najveći motiv, moja snaga i razlog da se borim iz godine u godinu sve jače. Sve navijače i medije ću zamoliti da mi dozvole da u miru provedem svoj dugo čekani odmor sa svojom porodicom i do daljnjeg se neću oglašavati na ovu temu.

Hvala na razumijevanju. Zauvijek vaš vojnik Milan Borjan!", napisao je ovaj čuvar mreže.

Borjan je u Crvenu zvezdu dušao 2017. godine, a pominje se da bi karijeru mogao nastaviti u Aziji ili nekom klubu iz MLS-a.