Nogomet
1.2k

Prvi potez novog trenera: Petrović vratio Stanića u prvi tim Željezničara

Piše: D. B.
Srđan Stanić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Srđan Stanić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Novi trener FK Željezničar Slavko Petrović još uvijek nije stigao u Sarajevo iz Bijeljine, ali je već počeo raditi. Njegov prvi potez je vraćanje bivšeg kapitena Plavih Srđana Stanića u prvi tim.

Dvadesetsedmogodišnji bh. nogometaš Srđan Stanić ponovo je u planovima struke FK Željezničar. Odluka je to novog trenera Plavih Slavka Petrovića, koji ga je vratio u prvi tim, a na Staniću je da još jednom dokaže svoj kvalitet.

Stanić je Željezničar napustio tokom ljetnog prelaznog roka prošle godine, oporavio se od povrede i zaigrao za Olimpic, a onda je tokom zimskog prelaznog roka ove godine vraćen u Željezničar. Bio je u kadru do kraja sezone, a onda je nakon odlaska trenera Edisa Mulalića u klub stigao trener Miloš Kostić. Slovenski stručnjak je tvrdio da mu Stanić nije potreban, nakon čega je igrač udaljen iz prvog tima te je trenirao s juniorima.

Međutim, Petrović smatra da Stanić posjeduje kvalitet i zaslužuje šansu u prvom timu, tako da će se bivši kapiten Plavih već danas pojaviti na treningu koji počinje u 17:00 sati.