Krajem augusta u Sarajevu
2

Prvi nogometni turnir medija JI Evrope, gosti Osim, Blažević, Sušić...

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Asocijacija sportskih novinara FBiH (ASN FBiH) i Sportsko-rekreativni centar Rimski most - Sarajevo 24. i 25. augusta organiziraju Prvi nogometni turnir medija Jugoistočne Evrope.

Ovakav turnir je prvi na ovim prostorima. Specijalni gosti na turniru bit će Ivica Osim, Miroslav Blažević, Safet Sušić, Savo Milošević i Fadilj Vokri.

Pravo nastupa imaju samo novinari, ali je organizator dao mogućnost svim ekipama da imaju gosta pojačanje izvan medija. Predviđeno je da sve ekipe imaju po jednog nekadašnjeg fudbalskog asa, saopćeno je iz ASN FBiH.

Na turniru se očekuje nastup proslavljenih asova, poput Kajtaza, Ljubojevića, Šećerbegovića, Kovačevića, Skočajića, Šabanadžovića, Musemića, Pašića, Janjoša, Bolića, N. Dodika, Šabića, Stupca, Šabanovića, Dedića, Glavaša, Mujčina, Sarajčića, Bujaka, Bradarića, Nikića, Musića, Brkića, Hasančića, Zahirovića, Dizdarevića, Gece, Fočića, Džafića, Muse, Juričića, Obada, Dedića, Turkovića, Odovića, Nasera, Gredića, Pehlivanovića, Cvike...

Turnir će se igrati dva dana. Dolazak je predviđen u petak 24. augusta do 11 sati. U 12 sati je sastanak svih predstavnika, a već u 13 sati je početak na vrhunski uređenim terenima u kompleksu Rimski most.

Za sve goste koji dolaze izvan Sarajeva predviđen je smještaj po cijeni 25 eura po osobi. Kotizacija za učešće je 100 KM (10 KM po igraču). Predviđene su i atraktivne nagrade za najbolje ekipe i pojedince, navodi se u saopćenju.