Premiership
15

Prvi kiks Građana: Hrabri Wolverhampton osvojio bod protiv Manchester Cityja

Piše: K. H.
Ekipa Manchester Cityja remizirala je s Wolverhamptonom u meču 3. kola engleskog Premiershipa, a konačan rezultat na kraju je glasio 1:1.

Nakon nešto mirnijeg početka utakmice, Manchester City je preko Gundogana prvi zaprijetio, ali Patricio brani njegov udarac. U 20. minuti domaći su stigli do vodstva, međuim pogodak koji je postigao Jimenez poništen je zbog ofsajda. Odmah u sljedećem napadu, Aguero je pogodio stativu.

City je nastavio s napadima prema golu novog premierligaša, u 22. minuti Sterling je sjajno šutirao, ali Patricio brani, da bi do poluvremena Bernardo Silva i Agero imali po još jednu priliku, no nisu pogodili za vodstvo.

Kako to inače biva, kada Manchester City nije iskoristio svoje šanse, stigla je kazna. Moutinho je centrirao s lijeve strane, na pravom mjestu bio je defanzivac Wolvesa Willy Boly koji glavom loptu šalje iza leđa Edersona za veliko slavlje na Molineux stadionu.

City je odmah krenuo po izjednačenje, a ekipa Pepa Guardiole do pogotka stiže u 69. minuti. Gundogan je centrirao iz slobodnog udarca s desne strane, na pravom mjestu bio je Lapotre koji glavom pogađa za 1:1.

Ubrzo je Jesus propustio veliku priliku da centaršut Mendyja pretvorio u pogodak, a posljednju priliku za Wolvese imao je Jota kada u 88. minuti šutira preko gola.

Posljednju priliku za Građane imao je Aguero u 95. minuti kada iz slobodnog udarca pogađa prečku.

S ovim bodom, Manchester City bi mogao izgubiti lidersku poziciju nakon 3. kola, ukoliko Liverpool savladala Brighton na domaćem terenu. Ove dvije ekipe, prema svim najavama, trebale bi do posljednjeg kola voditi bitku za titulu prvaka.