Klub izašao u susret
479

Prvi gay nogometaš zaprosio dečka na centru terena, "pale" su i suze nakon zaruka

D. P.
Podijelio je sve na Instagramu
Podijelio je sve na Instagramu
Josh Cavallo, prvi aktivni i profesionalni nogometaš koji je javno priznao da je gay, zaprosio je svog partnera električara na centru igrališta u Adelaideu.

Cavallo je otkrio da je gay u oktobru 2021. godine postavši jedini aktivni muški nogometaš u to vrijeme koji je to učinio. Sada je otišao korak dalje pa je nogometni stadion na kojem igra iskoristio da zaprosi svog partnera.

Cavallo je na stadionu Adelaide Uniteda zaprosio svog partnera Leightona Morrella, istakavši da je ovaj stadion "siguran prostor u nogometu".

Nakon potvrdnog odgovora, njegov izabranik, inače električar po struci, rasplakao se na centru igrališta. Njegove kolege iz svijeta nogometa čestitali su mu na hrabrosti.

U centar pažnje Cavallo je dospio i prije Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. godine kada je "odbijao" da ide na Mundijal u strahu zbog statusa gay osoba u Kataru.

No, selektor Australije ga svakako nije ni pozvao u reprezentaciju, ni u Kataru, ni u nekoj drugoj utakmici jer očigledno nije dovoljno kvalitetan kalibar.