Vanredni press
59

Prvi čovjek Željezničara: Ne postoji problem s Osimom, Adžem je član porodice

Piše: K. H.
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Predsjednik FK Željezničar Senad Misimović danas je održao vanrednu konferenciju za medije u Plavom salonu stadiona Grbavica, a on je između ostalog rekao da je svaki čovjek u klubu podložan promjenama i da je klub titulu prvaka izgubio u Mostaru protiv Zrinjskog.

"Obaveza kluba je saopćiti sve informacije u vezi s klubom, jer imamo obavezu prema navijačima da porazgovaramo o svim pitanjima veznim za FK Željezničar. Stojim vam na raspolaganju", rekao je na samom početku predsjednik Željezničara.

Prisutne novinare odmah je zanimlo pitanje Amara Osima kojeg navijači sve više i više spominju u posljednje vrijeme kao želju na klupi Plavih, a predsjednik Željezničara rekao je da ne postoji problem s ovim proslavljenjim stručnjakom.

"Što se tiče personalnog odnosa s Amarom Osimom, tu ne postoji problem. Prošle sezone, dva člana Uprave kluba razgovorala su s njim. Interesi i ambicije se moraju poklopiti, ako se to uklopi u model rada, onda je sve uredu. Ovaj klub se nikada neće baviti radnjama van terena, interes kluba je uvijek iznad pojedinačnog", objasnio je Misimović.

Kup je važan

Nakon toga, on je odgovorio na pitanje o ovoj sezoni u kojoj je Željezničar osvojio Kup BiH, ali je ostao bez titule prvaka.

"Što se tiče trofeja, ove sezone smo igrali na dva fronta, ne može se reći da je sezona neuspješna, ali se također ne može reći ni da smo zadovoljni. Ova sezona je stala u tri minute u Mostaru, a što se tiče sljedeće sezone, ukoliko klub uspije dovesti igrače koji su 20 posto bolji od ostatka lige, tek onda se možemo nadati tituli prvaka. Admir Adžem je također član porodice, čestito je radio svoj posao i još uvijek ima važeći ugovor s klubom. Mi želimo da analiziramo svaku odgovornu osobu u klubu, nismo inventar, sve je podložno promjenama i vidjet ćemo šta će biti", kazao je Misimović.

"Admir Adžem je također član porodice, čestito je radio svoj posao i još uvijek ima važeći ugovor s klubom", kazao je Misimović. (Foto: H. M./Klix.ba)

Predsjednik Željezničara također je rekao da je za klub najbitnije pravljenje novog trening kampa i da, ukoliko ne bude napravljen, Plavi će imati velikih problema u budućnosti. Misimović je rekao da to treba biti temelj budućnosti i da mnogo toga zavisi upravo od pravljenja novog trening kampa.

Misimović je također rekao da je klub razgovarao i sa Samirom Bekrićem i sa Srđanom Stanićem prije njihovog odlaska te je objasnio razloge njihovog odlaska.

"Dva puta smo razgovarali s njim o temi njegovog daljnjeg angažmana. Treneri Petrović i Adžem nisu računali na Bekrića i nije bilo opcije da bude u kombinaciji za tim. Imali smo dogovor s njim u kojem je on trebao biti skaut kluba nakon završetka igračke karijere. Što se tiče Srđana Stanića, on je imao previše zahtjeva prema nama, uradili smo sve za njega, ponudili smo mu puno bolje uslove, ali je on uvijek tražio više. Posljednji u nizu zahtjeva, recimo, bio je da igra isključivo desnog beka", kazao je Misimović.

Bez razgovora sa Sablićem

Na pitanje novinara o eventualnom angažmanu trenera Širokog Brijega Gorana Sablića, Misimović je rekao da klub nije razgovarao s ovim stručnjakom.

Misimović je istakao da je Željezničar imao i nekoliko nemoralnih ponuda te da je tom klubu zaprijetio prijavom koju na kraju nije napravio.

"Bilo je nemoralnih ponuda da nam pomognu da dođemo do titule. Da li su prvenstva bila regularna, to će odrediti nadležne institucije, ali vidjeli smo da protiv nas niko ne igra u rezervnom sastavu. Klubu o kojem je riječ saopštio sam ako ozbiljno istupe takvim prijedlogom, da ću ih prijaviti", istakao je Misimović.

Do kraja prvenstva Željezničar očekuje duel 10. kola Lige za prvaka protiv gradskog rivala Sarajeva, a nakon toga i kratka pauza te spremanje za nastupe u Evropskoj ligi.