Sve zbog Superlige
0

Prvi čovjek UEFA-e ne oprašta izdaju najboljem prijatelju: Agnelli za mene više ne postoji

K. H.
Andrea Agnelli (lijevo) Aleksander Čeferin (desno) (Foto: EPA-EFE)
Andrea Agnelli (lijevo) Aleksander Čeferin (desno) (Foto: EPA-EFE)
Predsjednik Krovne kuće evropskog nogometa (UEFA) Aleksander Čeferin još uvijek ne može i ne želi oprostiti vlasniku Juventusa Andrei Agnelliju pokretanje Superlige, a posebno iz razloga jer mu je to uradio kao najbolji prijatelj koji ga je do posljednjeg trenutka lagao i tvrdio da nema istine u tim navodima.
Čeferin je kum Agnellijevom djetetu, a prema riječima prvog čovjeka UEFA-e između njih više nema nikakvog kontakta i upravo njemu je ovaj Slovenac najviše zamjerio pokretanje Superlige.

Objasnio je i to kako sve začetnike Superlige svrstava u tri kategorije, a da je Agnelli u prvoj.

"Taj čovjek više ne postoji za mene. Mislio sam da smo prijatelji, ali mi je lagao sve do posljednje minute i uvjeravao me da nemam o čemu brinuti, iako je dan ranije potpisao dokumente za pokretanje Superlige. U ovom slučaju začetnike ove lige mogu svrstati u tri kategorije. Agnelli je u prvoj, jer to je bilo lično", rekao je Čeferin i nastavio:

"U drugu kategoriju svrstavam čelnike za koje sam mislio da smo bliski, a koji mi nisu unaprijed rekli šta planiraju. U trećoj su oni s kojima nisam imao bliske kontakte, njih ne krivim, ali će i oni snositi posljedice svojih poteza."

Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United i Tottenham povukli su se odmah iz Superlige, Atletico, Milan i Inter su to napravili u dva iduća dana, a Real Madrid, Barcelona i Juventus i dalje su jedini preostali od 12 osnivača Superlige.