Disciplinska komisija
150

Prvi čovjek Mladosti iz Doboja kod Kaknja podnio prijavu protiv Salema Prolića

F. Z.
Zgrada NS BiH
Zgrada NS BiH
Prvi čovjek Mladosti iz Doboja kod Kaknja Mensur Mušija podnio je prijavu za pokretanje disciplinskog postupka protiv posmatrača suđenja i uposlenika NS BiH Salema Prolića, saopćeno je iz NS BiH.

Predsjednik Mladosti podnio je prijavu koja se odnosi na verbalno vrijeđanje i omalovažavanje u VIP loži stadiona tokom utakmice Tuzla City - Mladost Doboj kod Kaknja, navodi se u službenom glasniku NS BiH.

Utakmica je odigrana 2. 11. 2019. godine, a Mušija je istaknuo da je do vrijeđanja došlo nakon utakmice.

Disciplinska komisija NS BiH zbog toga je zatražila očitovanje posmatrača suđenja i uposlenika NS BiH Salema Prolića.

Također iz NS BiH su saopćili da se Boris Stanišić, predsjednik FK Zvijezda 09 kažnjava novčanom kaznom u iznosu od 500 KM zbog vrijeđanja i klevetanja sudije Matea Muse nakon utakmice Tuzla City - Zvijezda 09.

Sarajevo je kažnjeno s 3.500 KM zbog pirotehnike na utakmici sa Širokim Brijegom, a HŠK Zrinjski sa 3.000 KM iz istog razloga na utakmici HŠK Zrinjski - FK Tuzla City.

Sudija Admir Šehović kažnjen je s 500 KM zbog toga što je u zapisnik unio crveni karton pogrešnom treneru na utakmici Čelik - Zvijezda 09. Trener Čelika Slaviša Božičić također je kažnjen zbog propusta na istoj utakmici, odnosno zbog nesportskog ponašanja zabranom vođenja ekipe u jednoj utakmici, kao i sa 500 KM.

Podsjetimo, Prolić je jedan od 12 privedenih osoba u akciji "Var" koja je sprovedena u saradnji SIPA-e, Tužilaštva BiH i Nogometnog saveza. Prolić je nakon kriminalističke obrade isti dan pušten na slobodu.