Vjeruje u Kanađanina
90

Prvi čovjek Bayerna: Igrač kojeg je doveo Salihamidžić će zaustaviti Messija

K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Prvo čovjek minhenskog Bayerna Karl-Heinz Rummenigge kaže da će Alphonso Davis biti igrač koji će zaustaviti Lionela Messija pred četvrtfinalni duel Lige prvaka koji se igra u Lisabonu.

Susret Bayerna i Barcelone ujedno je i derbi četvrtfinala Lige prvaka, a nakon što su oba tima potvrdila prolazak dalje, odnosno izbacili Chelsea i Napoli, direktno će se sastati u ovoj fazi.

Svakako da će najveća pažnja biti na Lionelu Messiju, osvajaču Zlatne lopte za 2019. godinu, no iz Bayerna poručuju da imaju igrača koji će svojim sposobnostima zaustaviti jednog od najboljih igrača svih vremena.

Tako je Karl-Heinz Rummenigge rekao da će Davies, sjajno pojačanje Bayerna iz Kanade, a kojeg je lično doveo Hasan Salihamidžić, biti zadužen za čuvanje Messija.

"Ako Messi bude igrao na njegovoj strani, Davies će se pobrinuti za njega. Ove sezone ga je mali broj igrača uspio lagano proći i predriblati", poručio je Rummenigge.

Susret između Bayerna i Barcelone igra se u petak s početkom u 21 sat u Lisabonu. Prvi polufinalist Lige prvaka je PSG, a u ostalim mečevima sastaju se Atletico Madrid i Leipzig te Manchester City i Lyon.