Nogomet
15

Prva trenerska žrtva u Premijer ligi pala već nakon drugog kola

Piše: E. M.
Foto: Klix.ba/Arhiv
Foto: Klix.ba/Arhiv
Uprava Nogometnog kluba Vitez smjenila je dosadašnji stručni štab koji za dva kola u Premijer nogometnoj ligi Bosne i Hercegovine nije napravio povoljne rezultate.

Vitežani su u prvom kolu BH Telecom Premijer nogometne lige snage odmjerili sa ekipom Radnika iz Bijeljine gdje su poraženi rezultatom 1:0, dok su u drugom kolu na gostovanju poraženi od Širokog Brijega rezultatom 5:1.Međutim, prijateljska utakmica sa Novim Travnikom koju su odigrali jučer rezultatom 3:3 bila je presudna da Uprava NK Vitez smijeni članove stručnog štaba.

"Nakon prijateljskog ogleda protiv ekipe Novog Travnika, koji je završen rezultatom 3:3 smijenjen je naš, sada već bivši, trener Valentin Plavčić, sa svojim pomoćnicima. Do daljnjeg prvu ekipu će voditi Ivica Bonić i Robert Perković. ”, kazao je glasnogovornik NK "Vitez" Ivan Sajević.

Sajević je još dodao kako se nada da će pitanje novog šefa stručnog štaba i njegovih pomoćnika biti riješeno najvjerovatnije do utakmice sa Željezničarom koja je na rasporedu za 9. august.

“Ovim putem se u ime Uprave kluba želim zahvaliti dosadašnjem stručnom stožeru na angažmanu. Veseljko Petrović ostaje na poziciji sportskog direktora kluba, a svakako će se obaviti razgovor i sa dosadašnjim trenerom Plavčićem o eventualnom angažmanu u klubu. Što se tiče novog trenera, u ovom trenutku nemamo informacije za javnost, ali ćemo blagovremeno izvijestiti o eventualnim promjenama”, dodao je Sajević.

Utakmica Viteza i Željezničara igrat će se 9. augusta na Gradskom stadionu u Vitezu sa početkom od 17 sati.