Šest utakmica
46

Prva liga FBiH: Lideru Igmanu samo bod, Mladost već upisala 11. poraz u sezoni

D. P.
Detalj s utakmice Gradina - Jedinstvo (Foto: OFK Gradina)
Detalj s utakmice Gradina - Jedinstvo (Foto: OFK Gradina)
Na terenima nogometne Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine odigrani su mečevi 15. kola, a danas je na rasporedu bilo šest utakmica. Sutra se igraju posljednje dvije u jesenjem dijelu prvenstva.

Lider Igman nije uspio doći do trijumfa na gostovanju Goraždu i meč je završen rezultatom 1:1.

Goražde je povelo već u 10. minuti preko Vernesa Islamagića, ali je samo pet prošlo do poravnanja gostiju nakon kornera i gužve u kaznenom prostoru domaćina.

Novi poraz doživjela je ekipa donedavnog bh. premijerligaša Mladosti. Ekipa iz Doboj Kaknja je na svom terenu poražena rezultatom 0:2 od Orašja što je već 11. poraz u novoj sezoni. Pogotke za goste postigli su Janjić i Augustinović.

Do bitnih i rutinskih trijumfa stigle su ekipe Gradine protiv Jedinstva (3:0), kao i Bratstva protiv Budućnosti (2:0). Taj trijumf ekipi iz Gračanice donio je skok na čak treću poziciju na tabeli.

U vrlo uzbudljivom meču Travnik i Rudar remizirali su rezultatom 3:3, a tu su gosti došli do boda u trećoj minuti nadoknade, dok je do gostujućeg trijumfa došla Zvijezda Gradačac rezultatom 1:0 na gostovanju Radniku u Hadžićima.

Prva liga FBiH, 15. kolo:

Radnik - Zvijezda 0:1

Gradina - Jedinstvo 3:0

Mladost DK - Orašje 0:2

Goražde - Igman 1:1

Travnik - Rudar 3:3

Bratstvo - Budućnost 2:0

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore