Nogomet
2

Prva liga FBiH: Lider Goražde poražen na domaćem terenu, remi u Lukavcu

Piše: A. M.
Dok mreže na premijerligaškim terenima uslijed reprezentativne pauze miruju, aktivni su danas bili fudbaleri u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine. U desetom kolu zabilježeno je nekoliko iznenađenja od kojih je svakako najveće priredio tim Budućnosti na gostovanju kod lidera Goražda.

Banovićani su pogotkom Trumića osvojili puni bodovni plijen. Derbi kola igrao se u Lukavcu gdje je Radnički ugostio Bratstvo iz Gračanice. Meč je okončan remijem, a konačan rezultat glasio je 0:0.

Drugi derbi ovog kola između Mladosti iz Doboja kod Kaknja i bihaćkog Jedinstva pripao je domaćem timu rezultatom 2:0. Pogađali su Huseinspahić i Alagić.

Važnu domaću pobjedu upisao je i Metalleghe u svom Jajcu nad timom Rudara iz Kaknja rezultatom 1:0 uz pogodak Seferovića. Gosti su propustili realizovati jedanaesterac, a tragičar je bio Bajro Spahić.

Novi bod na gostujućem terenu osvojio je tim Orašja, ovog puta kod Igmana koji je tako nastavio rasprodaju bodova na svom stadionu. Bilo je 1:1, a pogađali su Maksumić za Igman, odnosno Tuzlak za Orašje.

Jedan od favorita prvenstva, GOŠK iz Gabele pomalo iznenađujuće poražen je od Gradine u Srebreniku sa 3:1. Desetkovana Gradina koja je veći dio susreta igrala sa deset igrača trijumfovala je golovima Muminovića, Edina Husića i Vejzovića, dok je gol gostiju bio djelo domaćeg igrača Husića koji je pogodio vlastitu mrežu.

Važan bod u borbi za opstanak osvojio je tim Turbine na gostovanju kod Podgrmeča u Sanskom Mostu. Bilo je 0:0. Hercegovački derbi sutra u Mostaru igraju Branitelj i Čapljina.

Goražde i Mladost Doboj Kakanj vodeći su timovi lige sap o 22 boda, dok Radnički iz Lukavca ima 20 bodova. Na začelju su najugroženiji Orašje sa sedam i Igman sa šest bodova.