Odlično raspoloženje
15

Prva grupa bh. navijača doputovala u Atinu, vijori se zastava BiH ispod Akropolja

K. H.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Prva grupa navijača nogometne reprezentacije BiH stigla je u Atinu gdje su se sa zastavama i rekvizitima naše države fotografisali ispod Akropolja, javlja reporter portala Klix.ba iz glavnog grčkog grada.

Tridesetak navijača u nedjelju je stiglo u Grčku letom iz Sarajeva, a prvi dan u obilasku Atine neki od njih iskoristili su kako bi posjetili najpoznatiju turističku lokaciju brdo Akropolj i fotografisali se sa zastavom i šalom BiH.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Sam čin fotografisanja privukao je pažnju okolnih turista koji su također fotografisali bh. navijače, a u prvim razgovorima s domaćim stanovništvom dobili smo dojam da sutrašnja utakmica reprezentacija Grčke i BiH ne budi prevelik interes među domaćinima ovog susreta.

Meč između nogometnih reprezentacija Grčke i BiH igra se u utorak od 20:45 sati.

Našem timu u ovom susretu odgovara samo pobjeda i osvajanje tri boda kojima bismo zadržali šansu za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine. U prošlom kolu naš tim je u Zenici razbio Finsku rezultatom 4:1, što je podiglo atmosferu i među igračima, ali i navijačima, a očekuje se da sutra na Olimpijskom stadionu u Atini bude između 500 i 1.000 navijača BiH.