Zrinjski
3

Prva Bakina pobjeda na gostovanju i slavlje Sarajeva otvaraju put do titule

Piše: R. D.
(Foto: Klix.ba)
Zrinjski iz Mostara, kojem lider Željezničar bježi dva boda, dvije utakmice prije kraja, sutra gostuje kod Radnika u Bijeljini. Kao što je to i uobičajeno, prije ulaska u autobus za Bijeljinu, utakmicu je najavio trener Mostaraca Blaž Slišković.

"Nadam se da ćemo na ovom zadnje ovosezonskom gostovanju ostvariti pobjedu, zaista od kad sam ja ovdje, ni na jednom gostovanju nismo slavili, ako ne budemo prvaci, možda će to biti jedan od razloga. Vjerujem da ovaj rasplet događaja u finalu kupa, osvajanje Širokog, donekle može umanjiti ambicije Radnika za četvrtim mjestom, ali sportski motiv će uvijek biti tu", kazao je Baka u uvodu.

Sliišković je naglasio da u Bijeljini od svog tima očekuje kvalitetnu, otvorenu utakmicu, teži se pobijedi, jer samo ona ostavlja njegovu ekipu u utrci za šampionsku titulu. Jednim okom gledat će se derbi na Koševu.

"Dok god nade na papiru ima za titulu treba vjerovati, mene je Sarajevo ugodno iznenadilo prije sedam dana u Mostaru i u utakmici sa Širokim gdje su bili kvalitetnija ekipa, da li će imati snage da nastave u takvom kontinuitetu u derbiju protiv Željezničara, vidjet ćemo, ali derbi je za njih uvijek važan i vjerujem da će Sarajevo odigrati kvalitetno, želeći pobijediti svog vječitog rivala, što nama, sa eventualnom pobjedom u Bijeljini otvara vrata ka odbrani titule", dodao je Slišković, kazavši i da je njegov tim potpuno kompletan, bez povreda.