Kreator Slobode
15

Pršeš: Oslabljeni smo, ali pokušat ćemo iznenaditi Borca

FENA
Foto: FENA
Foto: FENA
Nogometaši tuzlanske Slobode u 19. kolu Premijer lige BiH sutra gostuju u Banjoj Luci, gdje ih očekuje "razigrani" Borac.

Tuzlacima kladionice ne daju puno izgleda na uspjeh, vjerovatno i zbog činjenice da već deset kola nisu okusili slast pobjede.

"Nakon jutrošnjeg treninga putujemo u Banja Luku, gdje igramo posljednju utakmicu prvog dijela prvenstva. Idemo u goste vrlo dobrom Borcu, ekipi koja je u vrlo dobroj formi i već dugo ne znaju za poraz. Ali, na Tušnju smo ih pobijedili 3:1, tako da je sve moguće i ovoga puta. U svakom slučaju, idemo se nadigravati, pa šta bude", kaže kreator Slobodine igre Omar Pršeš.

Sloboda će nastupiti osjetno oslabljena. Kapiten Amar Beganović je protiv Tuzla Cityja dobio crveni karton, zbog tri žuta pauzirat će i Edis Smajić, dok se Amer Bekić na posljednjoj utakmici povrijedio.

"Izostanak ove trojice igrača za nas je hendikep, ali i pored toga očekujem dobru i kvalitetnu utakmicu. Nadam se pozitivnom rezultatu, pa da zimsku pauzu dočekamo koliko-toliko lakše", zaključio je Pršeš.

Utakmica Borac – Sloboda igra se u nedjelju od 15:00 sati.