Rekonstrukcija terena
390

Provjerili smo kako teku radovi na Koševu: FK Sarajevo dobio uvjerenje da će biti gotovi u roku

H. H.
Foto: I. L./Klix.ba
(Foto: I. L./Klix.ba)
U sklopu projekta "Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH", radovi na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu odvijaju se već mjesec dana, a iz FK Sarajevo za Klix.ba su kazali da su od Nogometnog saveza BiH dobili uvjerenje da će biti okončani u predviđenom roku do kraja oktobra.
Na stadionima u Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru i Tuzli bit će postavljena savremena hibridna podloga po UEFA standardima, a projekt se finansira iz UEFA programa HatTrick, vlastitih sredstava NS BiH, dok su u realizaciji ovog kapitalnog projekta uključeni i klubovi Premijer lige BiH i lokalne zajednice.

S obzirom da se rekonstrukcija terena na stadionu Fudbalskog kluba Velež u Vrapčićima, koja je trebala biti okončana do 5. augusta još se ne nazire, a prekoračen je i rok za završetak radova na rekonstrukciji glavnog terena Gradskog stadiona Tušanj u Tuzli, provjerili smo kakva je situacija na Koševu.

"Prema informacijama koje smo mi kao klub dobili od Nogometnog saveza BiH, odnosno izvođača radova, radovi napreduju očekivanim / planiranim tempom i završetak se očekuje najkasnije do kraja oktobra", kazali su nam iz FK Sarajevo, koji svoje domaće utakmice igra na zamjenskom stadionu na zeničkom Bilinom polju.

Osim stadiona Koševo, ugovorom je obuhvaćena prva faza radova u 2022. godini za još četiri stadiona - Gradski stadion Banja Luka, stadion Tušanj Tuzla, stadion "Rođeni" Mostar i Stadion Pod Bijelim brijegom u Mostaru.

Za kraj recimo i da do objave ovog teksta redakcija portala Klix.ba nije dobila odgovor na pitanje upućeno Nogometnom savezu BiH.