Pogrešna adresa
20

Protivnici vakcinacije tražili Shearerovu kuću zbog izjave, no napravili su veliku grešku

D. P.
Pogriješili su kuću u Newcastleu (Foto: Twitter)
Pogriješili su kuću u Newcastleu (Foto: Twitter)
Grupa ljudi koji se protive vakcinaciji odlučila je posjetiti kuću legendarnog nogometaša Alana Shearera, ali su promašili adresu.

Najbolji strijelac u historiji engleske Premier lige često poziva na vakcinaciju za koju tvrdi da je najbolji način za zaštitu ljudi.

"Sjajno je što su se navijači vratili na tribine i želimo da tako ostane, a najbolji način da zaštitimo sebe i druge je da se vakcinišemo. Jednostavno je, možete se prošetati do nekog od pukntova za vakcinaciju i bez zakazivanja", objasnio je legendarni napadač.

Međutim, ta izjava donijela je i negodovanje manje grupe protivnika vakcinacije koji su dan poslije odlučili posjetiti kuću Shearera.

Pomenuta grupa željela je uručiti lažnu pravnu dokumentaciju nekadašnjem kapitenu reprezentacije Engleske, no pogriješili su kuću. Naime, završili su u domu u Newcastleu kojeg je Shearer davno prodao.

"Svi će dobiti ovo. Svaka javna ličnost, muka nam je od vas. Pravite dodatne nevolje za sve tako što lažete. U ovom sandučiću je istina, u kući je***og Alana Shearera", poručili su tokom ostavljanja poruke u kući za koju su mislili da je Shearerova.

O svemu se oglasio drugi slavni engleski nogometaš i Shearerov prijatelj Gary Lineker.

"Pogrešna kuća, pogrešan povod. Sve je pogrešno", napisao je Lineker na Twitteru.